Filmul "Furios şi iute 7" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Autor: Departamentul Life Postat la 07 aprilie 2015 357 afişări

Filmul "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7", al şaptelea lungmetraj din franciza de acţiune omonimă şi ultima peliculă a regretatului actor Paul Walker, a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 3.648.242,92 de lei şi 196.210 spectatori.

"Furios şi iute 7" este continuarea seriei de succes în care Vin Diesel şi Paul Walker îşi reiau rolurile lui Dominic Toretto şi Brian O'Conner. Cu cazierul curăţat şi liniştiţi alături de vechii lor prieteni, cei doi încearcă să îşi facă o nouă viaţă, dar totul se năruie în momentul în care Ian Shaw intervine, iar ei sunt nevoiţi să calce din nou în afara legii. Producţia filmului a fost amânată aproape un an din cauza decesului lui Paul Walker. Actorul american a murit în 2013, într-un accident de automobil, la vârsta de 40 de ani, înainte de încheierea filmărilor de la "Furios şi iute 7". Rolul său a fost completat cu ajutorul tehnologiei digitale şi al fraţilor starului, care au turnat câteva cadre în locul său. Filmul este distribuit în România de Ro Image 2000.

Filmul "Furios şi iute 7/ Fast and Furious 7" a debutat pe primul loc şi în box office-ul nord-american, cu încasări record de 143,6 milioane de dolari de vineri până duminică. "Furios şi iute 7" a devenit astfel filmul cu cele mai mari încasări dintre toate peliculele lansate în luna aprilie, depăşind precedentul record de 95 milioane de dolari stabilit în weekendul de debut de "Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier", şi reprezintă, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din istoria francizei "Fast & Furious". Totodată, "Furios şi iute 7" ocupă locul al nouălea în topul filmelor cu cele mai mari încasări obţinute în weekendul de debut.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc s-a situat "Clopoţica şi Legenda Bestiei de Nicăieri/ Tinker Bell and the Legend of the NeverBeast", care a avut încasări de 351.702 lei şi 18.977 de spectatori, potrivit cinemagia.ro. Distribuit de Forum Film România, lungmetrajul animat din seria "Tinkerbell" o prezintă pe Clopoţica într-o aventură ieşită din comun. Când una dintre suratele ei, încrezătoare că înfăţişarea nu spune nimic despre inima unei fiinţe, se împrieteneşte cu o misterioasă creatură gigantică, Clopoţica nu ştie dacă să se teamă sau nu pentru siguranţa zânelor. Dar când un grup de zâne ia iniţiativa de a captura "monstrul" înainte ca acesta să facă prăpăd în jur, Clopoţica va trebui să decidă dacă prejudecăţile sunt mai importante decât o inimă deschisă.

Locul al treilea în box office-ul românesc de weekend a revenit peliculei "Insurgent", al doilea lungmetraj din franciza inspirată din trilogia "Divergent", scrisă de romanciera Veronica Roth. Filmul a înregistrat încasări de 240.238 de lei şi 10.970 de spectatori. Demascaţi ca fiind Divergenţi - oameni care nu se încadrează într-una dintre cele cinci categorii ("facţiuni") ale societăţii - Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) sunt acum în postura de fugari, vânaţi de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. În timp ce grupurile de trădători Neînfricaţi, sub comanda lui Jeanine, răscolesc ruinele oraşului Chicago în căutare de Divergenţi, Tris şi Four străbat oraşul în speranţa de a-şi găsi aliaţi printre membrii facţiunilor Prieteniei, Abnegaţiei, Candorii şi Neînfricaţilor, precum şi din rândurile rebelilor fără facţiune, potrivit site-ului cinemagia.ro. Filmul este distribuit în România de InterCom Film Distribution.

Comedia "Mare şi tare", regizată de Etan Cohen, care îi are în distribuţie pe actorii Will Ferrell şi Kevin Hart, s-a situat pe poziţia a patra în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 237.783,36 de lei şi 12.381 de spectatori. Filmul reuneşte pe marele ecran doi actori de comedie foarte iubiţi de publicul nord-american: Will Ferrell, care interpretează rolul unui milionar trimis la închisoare pentru fraudă fiscală şi care apelează la unul dintre angajaţii lui de culoare, interpretat de Kevin Hart, pentru a-l învăţa toate trucurile de care va avea nevoie pentru a supravieţui pe durata încarcerării. Pelicula este distribuită în România de Freeman Entertainment.

Filmul de animaţie "Acasă/ Home", regizat de Tim Johnson şi produs de studiourile DreamWorks Animation, s-a situat în box office-ul românesc de weekend pe locul al cincilea. Filmul, care prezintă un grup de extratereştri ce caută refugiu pentru a scăpa de duşmanii lor, ascunzându-se pe Pământ, a avut încasări de 107.590 de lei. Când Pământul este cucerit de extrem de încrezătorii Boov, o rasă extraterestră în căutarea unui nou loc pe care să-l considere cămin, toţi oamenii sunt mutaţi dintr-odată, în timp ce toată rasa Boov este ocupată cu reorganizarea planetei. Dar, când o fată plină de resurse, Tip, reuşeşte să evite capturarea, ea se trezeşte complicea accidentală a unui Boov alungat, pe nume Oh. Cei doi fugari îşi dau seama că sunt mult mai multe în joc decât relaţiile intergalactice şi pornesc în călătoria vieţii lor. Animaţia a înregistrat 5.972 de spectatori de vineri până duminică şi este distribuită în România de Odeon Cineplex.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
ROMÂNIA,
/actualitate/filmul-furios-si-iute-7-a-debutat-pe-primul-loc-in-box-office-ul-romanesc-de-weekend-14111537
14111537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.