Peste patru tone de carne expirată, confiscată de poliţişti de la depozite din Ilfov

Autor: Departamentul Social Postat la 07 aprilie 2015 62 afişări

Peste patru tone de carne expirată a fost confiscată de poliţişti în urma unor controale făcute la firme şi la depozite din judeţul Ilfov, fiind aplicate şi amenzi în valoare totală de 200.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii din Ilfov au făcut mai multe controale la comercianţii de carne şi produse din carne, fiind verificate societăţi comerciale şi depozite.

În urma controalelor, au fost date amenzi în valoare totală de 200.000 de lei şi au fost confiscate 4.132 de kilograme de carne expirată, în valoare de 112.500 de lei.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal în cazul reprezentantului unei societăţi comerciale.

Recent, tot în judeţul Ilfov, poliţiştii au confiscat peste trei tone de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină şi 65 de de tone de legume şi fructe, de la 19 societăţi specializate în comercializatea de fructe, legume şi produse de panificaţie.

Astfel, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat, joi, zece firme din complexul Su market. În urma verificărilor, poliţiştii au dat şapte amenzi în valoare de 140.000 de lei şi au deschis dosare penale pentru evaziune fiscală pe numele administratorilor a două firme. De asemenea, au fost confiscate 65.246 de kilograme de legume şi fructe în valoare de 77.200 de lei, precum şi suma de 5.300 de lei. Majoritatea fructelor şi legumelor, pentru care nu existau acte de provenienţă, erau ascunse în mai multe camioane şi urmau să fie vândute la negru.

Vineri, poliţiştii au descins la sediile a nouă societăţi de panificaţie din Popeşti Leordeni, Pantelimon şi Bragadiru, de unde au confiscat 3.900 de kilograme de făină, 233 de kilograme de zahăr, 300 de kilograme de margarină şi alte produse, pentru care nu existau documente legale.

Conform Poliţiei Române, în perioada 2 - 9 aprilie, sunt organizate controale la nivel naţional pentru prevenirea evaziunii fiscale şi vânzării de produse contrafăcute înaintea sărbătorilor de Paşte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CARNE,
CONFISCARE,
/actualitate/peste-patru-tone-de-carne-expirata-confiscata-de-politisti-de-la-depozite-din-ilfov-14110531
14110531
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.