Hidroelectrica a cumpărat un sistem informatic cu 1,7 milioane euro

Autor: Carol Dan Postat la 07 aprilie 2015 54 afişări

Hidroelectrica a cumpărat, cu 1,7 milioane de euro, fără TVA, un sistem informatic pentru analiză managerială, de la consorţiul de firme Information Business Consulting, Electrica Soluziona şi Indra.

Compania de stat, aflată în insolvenţă, a cumpărat sistemul informativ în urma unei licitaţii pe care a organizat-o în 31 martie, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

La licitaţie au participat 11 ofertanţi.

"Prin implementarea noului sistem informatic, va creşte eficienţa procesului managerial-decizional prin obţinerea informaţiilor necesare, în timp real, la toate nivelurile: strategic, funcţional şi operaţional. Achiziţia acestui serviciu instituie noi standarde de preţuri în industria de profil. (...) Preţul de 1,7 milioane euro reprezintă cel mai mic preţ cu care o instituţie publică, o companie publică sau privată a achiziţionat vreodată un astfel de serviciu", a declarat în comunicat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al companiei de stat.

Hidroelectrica a avut anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din istorie, de 3,4 miliarde lei, şi cel mai mare profit, de 1,2 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HIDROELECTRICA,
SISTEM INFORMATIC,
/actualitate/hidroelectrica-a-cumparat-un-sistem-informatic-cu-1-7-milioane-euro-14110225
14110225
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.