Rusia avertizează asupra unui conflict mondial după colapsul Tratatului Forţelor Intermediare

Autor: Marinela Sarbu Postat la 22 decembrie 2018 40 afişări

Rusia a anunţat sâmbătă că dezmembrarea Tratatului privind Forţele Intermediare (INF) ar putea duce la o cursă a înarmării şi la o confruntare directă între mai multe regiuni globale, după ce propunerea Moscovei a fost respinsă prin votul Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

Moscova a înaintat o rezoluţie în sprijinul pactului nuclear din perioada Războiului Rece care interzice Moscovei şi Washingtonului să amplaseze rachete terestre cu rază scurtă şi intermediară de acţiune în Europa.

Ministerul de Externe al Rusiei a transmis într-o declaraţie că ONU nu a votat în favoarea propunerii.

"O nouă lovitură a fost dată arhitecturii globale privind securitatea şi stabilitatea. Acum, odată cu prăbuşirea tratatului INF, mai multe regiuni globale ar putea fi aruncate în cursa înarmărilor sau chiar într-o confruntare directă", se arată în declaraţie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ONU,
INF

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.