Rotatia cadrelor la Paris: Alain Juppé se intoarce ca ministru de externe

Postat la 06 martie 2011 9 afişări

Alain Juppé, unul dintre fidelii fostului presedinte Jacques Chirac, a revenit la Ministerul francez de Externe, portofoliul pe care l-a mai detinut in 1993–1995, dupa ce predecesoarea sa, Michelle Alliot-Marie, a demisionat in contextul acuzatiilor de relatii neprincipiale cu regimul fostului dictator tunisian Ben Ali.

In urma cu trei luni, Juppé acceptase sa revina in guvern in functia de ministru al apararii si era considerat al doilea sef al diplomatiei franceze.

Alain Juppé, 65 de ani, a fost condamnat in 2004 la 14 luni de inchisoare cu suspendare si i s-a interzis timp de un an sa mai detina functii publice, in urma unor acuzatii de finantare ilegala a formatiunii sale politice prin angajari fictive la primaria Parisului, condusa de Jacques Chirac. Juppé, consilier pe probleme financiare al primarului Chirac, si-a asumat in fata justitiei sistemul opac de angajari si a platit singur pentru o situatie de care beneficiase partidul prezidential.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rotatia-cadrelor-la-paris-alain-jupp-se-intoarce-ca-ministru-de-externe-8033254
8033254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.