LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Rosneft a devenit cel mai mare producător de petrol listat la bursă, după preluarea TNK-BP

Postat la 22 martie 2013 20 afişări

Grupul rus Rosneft a devenit cel mai mare producător de petrol la nivel mondial între companiile listate la bursă, după ce a finalizat joi achiziţia de 55 de miliarde de dolari a TNK-BP.

Rosneft a devenit cel mai mare producător de petrol listat la bursă, după preluarea TNK-BP

 În urma tranzacţiei, BP a primit 16,7 miliarde de dolari şi 12,8% din acţiunile Rosneft, în schimbul participaţiei de 50% deţinută la TNK-BP, al treilea mare producător de petrol din Rusia, relatează Bloomberg.

Rosneft a mai plătit 27,7 miliarde de dolari către consorţiul AAR, care reprezintă un grup de miliardari ruşi deţinători ai restului de 50% din acţiunile TNK-BP.

"Urăm bun venit BP, ca acţionar important al Rosneft, care va participa la stabilirea strategiei grupului", a declarat Igor Sechin, director general al Rosneft şi aliat vechi al preşedintelui Vladimir Putin.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rosneft-a-devenit-cel-mai-mare-producator-de-petrol-listat-la-bursa-dupa-preluarea-tnk-bp-10683707
10683707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.