Ronaldo pleacă din Qatar. Maroc face istorie devenind prima ţară africană calificată în semifinale

Autor: Rafael Hekman Postat la 10 decembrie 2022 297 afişări

Reprezentativa naţională de fotbal a Marocului s-a calificat sâmbătă în semifinala Cupei Mondiale din Qatar, eliminând în sferturi echipa Portugaliei, scor final 1-0, cu un gol marcat de En Nesyri, în prima repriză. Marocul devine prima ţară africană ajunsă în această fază la un turneu final mondial

Ronaldo pleacă din Qatar. Maroc face istorie devenind prima ţară africană calificată în semifinale

În ciuda unei posesi mai bune a portughezilor, marocanii au avut mai multe ocazii de poartă în prima repriză, cu un total de 7 şuturi spre poartă, faţă de doar 3 ale lusitanilor.

Youssef En Nesyri a marcat unicul gol al meciului în minutul 42 (1-0). Acesta a valorificat o centrare ideală în faţa porţii de la Attiat-Allah, înscriind cu capul după o săritură cu o detentă impresionantă, profitând şi de o ieşire inoportună a portarului Diogo Costa.

Portughezii au forţat în repriza secundă, aruncându-l în luptă şi pe Cristiano Ronaldo, care nu a început titular, însă acesta nu a făcut diferenţa.

Ocazii mari la ambele porţi ar fi putut schimba soarta partidei, însă s-a ajuns în minutele suplimentare cu acelaşi scor.

Aboukhlal a ratat apoi inexplicabil o situaţie de unu la unu cu Costa, şutând neglijent direct în acesta. Pepe a trecut apoi pe lângă egalare când mai erau doar 2 minute de joc, lovitura sa de cap din apropiere trecând puţin pe lângă poartă.

Maroc a obţinut astfel calificarea în semifinale, din postura primei echipe naţionale africane care ajunge în această fază la un Campionat Mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cupa mondială,
maroc,
portugalia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.