Romgaz va investi 500 milioane de dolari în următorii patru ani în lucrări de cercetare geologică

Postat la 29 februarie 2012 15 afişări

Compania Romgaz va investi în perioada 2012-2016 aproximativ 500 milioane de dolari în lucrări de cercetare geologică la cele opt perimetre concesionate de la ANRM, a declarat miercuri Dumitru Chisăliţă, consilier în Ministerul Economiei.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a prelungit anul trecut cu cinci ani perioada de explorare a opt perimetre concesionate de producătorul de gaze.

Rezervele naţionale de gaze sunt estimate să asihure consumul pentru o perioadă cuprinsă între 10 şi 70 de ani, în funcţie de mai mulţi factori, precum potenţiale noi descoperiri, a afirmat Chisăliţă, fost director general al Romgaz, prezent la seminarul ZF Power Summit, organizat de Ziarul Financiar.

Afacerile Romgaz au urcat anul trecut cu 13% şi au ajuns la 4,05 miliarde lei (955,6 milioane euro). Compania a înregistrat un profit de aproape 762 milioane lei (180 milioane euro), în urcare cu 17%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romgaz,
cercetare geologică,
investi
/actualitate/romgaz-va-investi-500-milioane-de-dolari-in-urmatorii-patru-ani-in-lucrari-de-cercetare-geologica-9356232
9356232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.