Romgaz şi Socar au semnat un contrat pentru livrarea de gaze azere în România

Autor: Mediafax Postat la 16 decembrie 2022 21 afişări

Romgaz şi Socar au semnat un contrat pentru livrarea de gaze azere în România

Romgaz şi Socar Trading, filiala companiei naţionale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat vineri primul contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România, informează un comunicat. 

Contractul individual permite livrări planificate de gaze naturale începând cu 1 ianuarie 2023, prin Coridorul Sudic, utilizând capacităţile de transport ale conductelor TAP, IGB, precum şi ale sistemelor de transport ale Bulgariei şi României. Contractul are la bază un acord cadru încheiat recent de cele două companii, pe termen nelimitat.

Prin semnarea acestui contract se asigură posibilitatea accesării unor cantităţi de gaze naturale azere pentru acoperirea potenţialelor nevoi de consum cu gaze naturale din import. Contractul deserveşte astfel obiectivele strategice de siguranţă în aprovizionarea cu gaze naturale şi de diversificare a surselor.

Acordul cadru privind livrarea de gaze naturale azere cât şi acest prim contract individual reprezintă rezultatul unei excelente colaborări dintre Romgaz şi compania Socar, colaborare iniţiată încă la începutul acestui an şi oficializată prin semnarea unui Memorandum de Înţelegere în luna iunie. Părţile îşi propun continuarea relaţiilor de cooperare şi perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piaţa din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze,
contract,
livrare,
semnare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.