Romcarbon, unul dintre cei mai mari producători de polimeri şi ambalaje din plastic din România, a încheiat primele nouă luni cu vânzări de 201 milioane lei, în creştere cu 46%; profitul net s-a dublat, la 4,6 milioane lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 15 noiembrie 2021 92 afişări

Romcarbon, unul dintre cei mai mari producători de polimeri şi ambalaje din plastic din România, a încheiat primele nouă luni cu vânzări de 201 milioane lei, în creştere cu 46%; profitul net s-a dublat, la 4,6 milioane lei

Romcarbon, unul dintre cei mai mari producători de polimeri şi ambalaje din plastic din România, a încheiat primele nouă luni cu vânzări de 201 milioane lei, în creştere cu 46%, şi un profit net de 4,6 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară din 2020, când se situa la 1,9 milioane lei, potrivit raportului financiar publicat luni  la BVB.

EBITDA Operational a inregistrat, de asemenea, o crestere de20% in comparatie cu perioada de 9 luni a anului 2021, la 12,5 milioane lei.

”Cele mai mari provocari in perioada de raportare au fost costul si disponibilitatea materiilor prime (granule din plastic). De la inceputul anului 2021, costul granulelor din plastic a crescut drastic nu numai in ce priveste pretul unitar, ci si in ceea ce priveste viteza de crestere a acestui pret. Un alt aspect critic a fost acela al disponibilitatii granulelor din plastic pe piata, care nu a mai inregistrat vreodata o astfel de instabilitate”, se arată în raport.

La nivelul Grupului Romcarbon, vânzările au avut un plus de 28%, la 247 miilioane lei, iar profitul net s-a majorat cu 124%, la 5,6 milioane lei.

În afara influentei rezultatului individual al Romcarbon, principalul impact provine din partea Livingjumbo Industry, firma care a inregistrat o pierdere de  2 milioane lei, din cauza schimbărilor de pe piaţa de mase plastice (tavite PET) si a dificultatilor de ajustare a preturilor de vanzare, astfel incat acestea sa reflecte cresterea preturilor materiei prime. ”Echipa de management a dezvoltat deja produse noi pentru a se adresa evolutiei pietei. Au fost gasite si surse mai competitive de materii prime pentru a reduce costurile. Drept urmare, in ultima perioada putem observa o reducere a pierderilor”.

 Grupul Romcarbon este format din Romcarbon SA, Livingjumbo Industry SA, RC Energo Install SRL, Infotech Solutions SRL, Recyplat Ltd Cipru, Eco Pack Management SA. Principalele societati cu activitati de productie ale Grupului sunt Romcarbon SA si Livingjumbo Industry SA, detinand 71%, respectiv 14% din totalul activelor imobilizate.

Romcarbon SA deţine o participatie de 17,59% din Romgreen Universal LTD (Green-Group), principalul reciclator integrat din Europa de Sud-Est.

Compania este deţinută în proporţie de 32,85% de Living Plastic Instrustry Buzău, în timp ce Joyful River Limited din Cipru are o participaţie de 20,5%.

Romcarbon are o capitalizare de 72 milioane lei, iar acţiunile companiei s-au apreciat cu 80% în acest an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
plastic,
ambalaje,
incheiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.