Romanul care pune faianta intre luptele cu fosti campioni mondiali!

Postat la 28 februarie 2011 45 afişări

Victor Puiu, alias Lupo, a ajuns peste noapte un nume in boxul profesionist mondial, dupa ce l-a invins pe fostul campion al lumii, britanicul Junior Witter. Putini stiu insa ca romanul de 32 de ani, stabilit la Toronto, munceste intre doua meciuri pentru a se intretine: pune faianta si gresie.

Puiu n-a avut sansa lui Lucian Bute, nici macar a lui Leonard Doroftei. In 2003, dupa mondialele de amatori din Thailanda, Victor a decis sa plece in Canada, la profesionisti. Tovarasi de "evadare" i-au fost alti doi boxeri din lotul national, la vremea respectiva, Ionut Ion si Claudiu Rasco. Ultimul dintre ei povesteste: "Am acceptat oferta antrenorului Adrian Teodorescu, de la Toronto. Am crezut ca il prindem pe Dumnezeu de picior, dar am ajuns sclavi. Promisiunile s-au transformat in amagiri. Meciuri putine, pe firimituri, munca din greu.

Am boxat si pe cate 600 de dolari, din care Teodorescu ne lua 30 la suta. Ca sa ne intretinem, eram obligati sa muncim. Orice! De pilda, o data pe saptamana il ajutam pe administratorul blocului sa adune gunoiul, insa de baza era munca in constructii"...

Claudiu Rasco s-a intors in tara si in curand va deschide un club de box la Sighetul Marmatiei, orasul sau natal. JoJo Dan a ajuns la Montreal, unde are un drum netezit de promotorul Cristi Ganescu. Victor Puiu a ramas singur la Toronto, sa-si duca mai departe crucea.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roman,
box,
luptator
/actualitate/romanul-care-pune-faianta-intre-luptele-cu-fosti-campioni-mondiali-8017158
8017158
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.