Romanii sunt printre cei mai nemultumiti europeni in privinta calitatii transportului feroviar

Postat la 16 iunie 2011 12 afişări

Romanii, polonezii si bulgarii sunt cei mai nemultumiti din UE de serviciile companiilor de transport feroviar, acuzand durata mare a calatoriilor, lipsa curateniei si nerespectarea graficului de circulatie, potrivit unui sondaj Eurobarometru privind satisfactia calatorilor in statele membre.

Romania se situeaza in coada clasamentului, pe penultima pozitie, in privinta ponderii persoanelor care calatoresc cu trenul in timpul liber (39%, la egalitate cu Polonia si inaintea Ungariei, 34%). Media la nivelul UE este de 56%. Pentru calatorii de afaceri folosesc trenul 6% dintre romanii chestionati, iar 12% ajung astfel la serviciu sau scoala/universitate. Aproape o cincime dintre romanii consultati au afirmat ca folosesc trenul de 1-3 ori pe luna sau mai des, comparativ cu o medie a UE de 23%. Trei procente dintre persoanele intervievate au afirmat ca merg cu trenul in majoritatea zilelor, iar 2% recurg la acest mijloc de transport de 1-3 ori pe saptamana. In privinta serviciilor de informare privind programul si peroanele trenurilor, romanii sunt pe pozitia a sasea in UE ca grad de nemultumire, respectiv 20%, la egalitate cu Franta, Cehia si media UE. Topul nemultumitilor este condus de Polonia, cu 46%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cfr,
transporturi,
calea ferata,
trenuri,
viteza,
deplasare
/actualitate/romanii-sunt-printre-cei-mai-nemultumiti-europeni-in-privinta-calitatii-transportului-feroviar-8347003
8347003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.