Românii de pe Facebook sunt ascultaţi de premierul Dacian Cioloş. „Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră şi de al celor cărora le pasă de pădurile noastre”

Postat la 01 august 2016 124 afişări

Românii de pe Facebook sunt ascultaţi de premierul Dacian Cioloş. „Avem în continuare nevoie de ajutorul dumneavoastră şi de al celor cărora le pasă de pădurile noastre”

Premierul Dacian Cioloş este foarte atent la ce se scrie pe Facebook şi este decis să facă schimbări în România pe baza propunerilor venite de pe această reţea de socializare.

De exemplu, el a fost atenţionat asupra faptului că există o vulnerabilitate care permite efectuarea mai multor transporturi de material lemnos pe distanţe scurte, în aceeaşi cantitate, folosind un singur set de documente.

Pe contul său de Facebook,  Dacian Cioloş a scris: „În urma postării domnului Adrian Chirita, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Mediului să verifice situaţia.

Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare şi codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obtinute cu puţin timp inainte de controlul poliţiei, la vederea echipajului de poliţie.

Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilităţi, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoţire, într-un interval orar de 12 ore.

Astfel, pe distanţe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantităţi identice, prin utilizarea aceloraşi documente. În plus, accesul la reţeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricţionat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activităţi de control.

Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni sa fie eliminate. Având în vedere aceste aspecte şi în urma sesizării de mai jos, Inspectoratul de Poliţie Suceava şi Garda Forestieră Suceava verifică şi activitatea comercială a societăţii deţinătoare a vehiculelor respective.

Cititi mai multe pe www.romanibuni.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dacian ciolos,
facebook,
premier,
ajutor,
nevoie,
paduri,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.