Românii consumă 30 de milioane de mici în mini-vacanţa de 1 Mai, cel mai mult din an

Postat la 01 mai 2014 27 afişări

Românii mănâncă anual 440 milioane de mici, care cântăresc circa 20-25.000 de tone, mini-vacanţa de 1 mai aducând cele mai mari vânzări, având în vedere că în două-trei zile se consumă peste 1.500 de tone, ceea ce înseamnă 30 de milioane de mici, potrivit federaţiei ProAgro.

Românii consumă 30 de milioane de mici în mini-vacanţa de 1 Mai, cel mai mult din an

 "Dacă am pune cap la cap toţi aceşti mici (cantitatea consumată anual - n.r.) am ajunge până la lună şi ne-ar mai rămăne să facem înconjorul pământului de două ori", se arată într-un comunicat al federaţiei, care derulează campania "Taie TVA", de reducere a TVA la carne şi preparate din carne.

Un român mănâncă în medie 40 de mici pe an, dacă se ia în calcul populaţia activă între 20-55 ani (11 milioane persoane, potrivit datelor INS).

Consumul de mici creşte pe tot parcursul verii, însă vârful este atins în mini-vacanţa de 1 Mai, când românul mănâncă mici cât pentru o lună întreagă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
1 mai,
vacanta,
romani,
federatie,
carne,
crestere,
tva,
vanzari,
vedere
/actualitate/romanii-consuma-30-de-milioane-de-mici-in-mini-vacanta-de-1-mai-cel-mai-mult-din-an-12562526
12562526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.