China va deveni cea mai mare economie din lume în acest an, la paritatea puterii de cumpărare

Postat la 30 aprilie 2014 46 afişări

China va depăşi Statele Unite în acest an, devenind cea mai mare economie la nivel global în funcţie de paritatea puterii de cumpărare, în timp ce India s-a instalat deja pe locul al treilea, devansând Japonia, potrivit unui raport al Programului Internaţional de Comparaţie al Băncii Mondiale.

China va deveni cea mai mare economie din lume în acest an, la paritatea puterii de cumpărare

 Estimările iau în considerare cursurile de schimb valutar şi preţurile, comparaţia fiind efectuată la paritatea puterii de cumpărare, care măsoară "valoarea banului" în fiecare ţară.

La nivelul anului 2011, economia Chinei reprezenta deja 87% faţă de cea americană, la paritatea puterii de cumpărare, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Astfel, la paritatea puterii de cumpărare, PIB-ul Chinei a fost echivalent cu 13.500 miliarde de dolari în 2011, faţă de valoarea nominală de 7.300 miliarde de dolari calculată la ratele de schimb valutar din acel an. În 2011, PIB-ul SUA a fost de 15.500 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-va-deveni-cea-mai-mare-economie-din-lume-in-acest-an-la-paritatea-puterii-de-cumparare-12557368
12557368
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.