Romania sub zapada

Postat la 18 decembrie 2009 20 afişări

Autoritatile au ratat examenul de reactie prompta in cazul caderilor de zapada care au ingreunat traficul pe drumurile publice. La aceasta ora circulatia se desfasoara cu dificultate atat pe drumurile nationale, cat si pe calea ferata. Vestile proaste nu se opresc aici: codul galben de ninsori va fi prelungit pana sambata la ora trei pentru sase judete din sud-estul tarii.

Dupa o reactie mult intarziata a ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, in ultimele trei zile ministrul a demis patru directori din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), respectiv pe directorul de întreţinere a drumurilor, Florin Dascălu, pe directorul regionalei Bucureşti, Mihai Nica, înlocuit cu adjunctul Vasile Ionaşcu, care a fost demis şi el vineri, şi pe şeful secţiei de drumuri naţionale din judeţul Buzău, Nicolae Burada.

Cinci drumuri nationale si 29 de drumuri judetene sunt blocate, 21 de trenuri sunt anulate, 241 de persoane au fost evacuate si aproape 80 de localitati din zece judete sunt afectate de intreruperea energiei electrice, informeaza MAI.

Cinci drumuri nationale in judetele Buzau, Braila, Vrancea, Ialomita, Prahova si Galati (DN 22, DN 24D, DN 2C, DN 2N, DN 1D) si 29 de drumuri judetene in judetele Galati - 21, Buzau - 5, Vaslui, Vrancea si Tulcea - cate unul - sunt blocate din cauza ninsorilor si a viscolului, informeaza, vineri MAI, intr-o statistica privind situatia din tara, de la ora 6.00, scrie Mediafax

La aceasta ora, potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, sunt blocate mai multe artere nationale, din cauza conditiilor meteorologice nefaste:

• in judetul Buzau - DN 2C Costesti-Padina si DN 22 Buzau - Braila

• in judetul Braila - DN 22 Braila - Ramnicu Sarat si DN2 Braila - Slobozia

• in judetul Galati - DN 24 D Galati - Baleni;

• in judetul Prahova - DN1D Albesti - Paleologu

• in judetul Tulcea - DN 22D (in zona localitatii Macin);

• in judetul Vrancea - DN 23A si DN 23B.

Se circula restrictionat pe liniile de cale ferata Fetesti-Tandarei si Lehliu-Fetesti, iar 21 de trenuri sunt anulate. Pe Aeroportul Timisoara, pista a fost inchisa intre orele 5.00 si 6.00.

Peste 80 de localitati din 10 judete sunt afectate de intreruperea alimentarii cu energie electrica si sunt izolate din cauza blocarii cailor de acces.

Un numar de 241 de persoane au fost evacuate din zonele cu risc de a ramane izolate, cele mai multe din Buzau, Galati si Vrancea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-sub-zapada-5189495
5189495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.