România se va baza pe energia nucleară şi pe cărbune încă 20 de ani

Postat la 07 mai 2014 70 afişări

Departamentul pentru Energie a concluzionat, în urma consultării publice pe tema viitoarei strategii energetice, că electricitatea produsă de reactoare nuclearelectrice este "esenţială" pentru România, iar cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice.

România se va baza pe energia nucleară şi pe cărbune încă 20 de ani

 Strategia se va aplica în perioada 2014-2035, iar finalizarea documentului este preconizată pentru începutul lunii octombrie.

După încheierea primei faze de consultare publică pe această temă, începută în martie, Departamentul pentru Energie a elaborat un set de principii care vor sta la baza noii strategii.

"Dezvoltarea energiei nucleare este esenţială pentru realizarea obiectivelor europene vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice a României, chiar dacă ponderea acestuia în mixul energetic se va diminua, fiind afectată de creşterea consumului de energie", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-se-va-baza-pe-energia-nucleara-si-pe-carbune-inca-20-de-ani-12607160
12607160
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.