Trezoreria SUA: Sancţiunile împotriva Moscovei au impact asupra rublei şi bursei ruse

Postat la 07 mai 2014 31 afişări

Sancţiunile internaţionale împotriva Moscovei "au un impact direct şi indirect asupra economiei slabe a Rusiei", a asigurat un oficial din cadrul Trezoreriei americane, care a cifrat, marţi, în faţa Congresului, impactul lor asupra diferitelor sectoare economice, relatează AFP.

Trezoreria SUA: Sancţiunile împotriva Moscovei au impact asupra rublei şi bursei ruse

 Amintind că FMI anticipează o activitate economică apropiată de recesiune (plus 0,2 la sută) în acest an în Rusia din cauza crizei din Ucraina, un oficial al Trezoreriei a afirmat că, de la începutul anului, piaţa bursieră rusă a scăzut cu 13 la sută.

Potrivit lui Daniel Glaser, secretarul adjunct al Trezoreriei care se ocupă de lupta împotriva finanţării terorismului, rubla a pierdut 8 la sută din valoare de la începutul anului, în timp ce banca centrală rusă a cheltuit 10 la sută din rezervele sale în valută, respectiv 50 de miliarde de dolari, într-un efort zadarnic de a o susţine.

Acest oficial a amintit, de asemenea, că între 100 de miliarde şi 130 de miliarde de dolari în capital au părăsit Rusia de la începutul crizei, potrivit estimărilor FMI şi ale Băncii Mondiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trezoreria-sua-sanctiunile-impotriva-moscovei-au-impact-asupra-rublei-si-bursei-ruse-12605156
12605156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.