CE: Escaladarea tensiunilor în raport cu Rusia ar putea afecta creşterea economică a unor state UE

Postat la 07 mai 2014 34 afişări

O escaladare a tensiunilor în raport cu Rusia, pe fondul crizei din Ucraina, care să conducă la probleme majore cu livrările de petrol şi gaze şi la creşterea preţurilor acestor materii prime, poate avea un impact economic semnificativ asupra mai multor state UE, avertizează Comisia Europeană.

CE: Escaladarea tensiunilor în raport cu Rusia ar putea afecta creşterea economică a unor state UE

 "Dacă intensificarea tensiunilor în raport cu Rusia va conduce la perturbări majore în aprovizionarea cu petrol şi gaze, cu o creştere puternică a preţurilor, impactul negativ asupra câtorva state membre ar putea fi semnificativ", notează Comisia Europeană (CE) în prognoza economică de primăvară.

Riscurile geopolitice au afectat deja semnificativ perspectivele de creştere economică ale Rusiei. Comisia Europeană a redus prognoza de creştere economică pentru Rusia la 1% în acest an şi 2% anul viitor, faţă de estimările de 2,3% pentru 2014 şi 2,7% pentru 2015 înaintate în prognoza economică de iarnă, publicată în luna februarie.

Anul trecut, Produsul Intern Brut al Rusiei a crescut cu 1,3%.

O deteriorare şi mai acută a situaţiei economice a Rusiei nu poate fi exclusă, din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare şi impactului riscurilor geopolitice asupra încrederii, se arată în raportul CE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-escaladarea-tensiunilor-in-raport-cu-rusia-ar-putea-afecta-cresterea-economica-a-unor-state-ue-12605280
12605280
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.