Romania S.R.L. pierde 100 de milioane de lei in fiecare zi

Postat la 29 iulie 2010 18 afişări

In primele sase luni ale acestui an, statul a cheltuit 95,3 miliarde de lei, cu 23% mai mult decat veniturile de 77,22 miliarde de lei obtinute din taxe si impozite. Ca dinamica, desi veniturile au scazut cu 0,1%, statul a cheltuit cu 4% mai mult in primul semestru, fata de perioada similara din 2009.

Diferenta dintre venituri si cheltuieli, deficitul bugetar, a urcat astfel la 18,07 miliarde de lei, cu doar 130 de milioane de lei sub limita maxima impusa de FMI. Daca Romania nu ar fi un stat, ci o firma, din datele prezentate miercuri de Finante rezulta ca Romania S.R.L. pierde 100 de milioane de lei pe zi. Pentru a evita falimentul, respectiv incapacitatea de plata, pierderile sunt acoperite prin imprumuturi. Dovada imprumuturilor este si suma platita de stat bancilor sub forma de dobanzi: 3,6 miliarde de lei, cu aproape 700 de milioane de lei mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Imprumuturile facute de stat nu sunt facute insa pentru investitii, ci doar pentru plata salariilor, a pensiilor, a dobanzilor catre banci si a bunurilor si serviciilor achizitionate de stat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
deficit,
FMI,
limita,
venituri,
cheltuieli
/actualitate/romania-s-r-l-pierde-100-de-milioane-de-lei-in-fiecare-zi-6742658
6742658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.