România, pe ultimul loc în clasamentul UNICEF al statelor în care politicile de austeritate afectează copiii

Postat la 10 aprilie 2013 20 afişări

Politicile de austeritate din statele dezvoltate afectează copiii, deplânge UNICEF în raportul său anual privind situaţia copiilor în ţările cu economii avansate publicat miercuri, România fiind inclusă în clasament.

România, pe ultimul loc în clasamentul UNICEF al statelor în care politicile de austeritate afectează copiii

 "Numeroase guverne afirmă că vor să soluţioneze problema datoriilor pentru a nu lăsa această povară generaţiilor viitoare", a subliniat Chris de Neuburg, care conduce Centrul pentru cercetări politice şi sociale UNICEF. Însă, dacă reducerea cheltuielilor vizează educaţia şi familiile modeste "factura este prezentată copiilor acum", a declarat el pentru presă, la Geneva.

Raportul examinează schimbările condiţiei copilului în deceniul 2000-2010 în 29 de state conform unor criterii de reuşită şcolară, rata natalităţii la adolescente, nivelul obezităţii infantile, prevalenţa agresiunilor şi a consumului de tutun, alcool şi droguri.

Olanda, Norvegia, Islanda, Finlanda şi Suedia ocupă primele locuri în clasament. Franţa este pe locul 10 în urma Elveţiei, Statele Unite ocupă locul 26, iar România ocupă ultimul loc - 29 - între statele incluse în clasament.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-pe-ultimul-loc-in-clasamentul-unicef-al-statelor-in-care-politicile-de-austeritate-afecteaza-copiii-10729173
10729173
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.