România, pe acelaşi loc cu Republica Dominicană în clasamentul libertăţii presei

Postat la 09 mai 2012 9 afişări

Presa este doar parţial liberă în România şi în alte 72 de ţări, printre care Bulgaria, Serbia, Ungaria, Moldova şi Italia, potrivit raportului "Freedom of the Press 2012: A Global Survey of Media Independence", realizat de Freedom House.

Potrivit raportului dat publicităţii de Freedom House, care analizează situaţia libertăţii presei în 197 de ţări, în 2011, numai 66 de ţări au o presă liberă (33,5%), pe primele locuri situându-se Finlanda, Norvegia şi Suedia.

În acelaşi timp, 72 de ţări (36,5%) au fost considerate ca având o presă parţial liberă anul trecut, România fiind inclusă între acestea şi ocupând locul 86 la nivel global, aceeaşi poziţie cu cea a Republicii Dominicane. Lor li se alătură Italia, Bulgaria, Serbia, Moldova, Ungaria, Muntenegru, Croaţia, Bosnia Herţegovina, Turcia, Egipt.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-pe-acelasi-loc-cu-republica-dominicana-in-clasamentul-libertatii-presei-9608379
9608379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.