Romania in Wikileaks. Cine este Mark Taplin, adevaratul autor al telegramelor si confesorul politicienilor

Postat la 29 martie 2011 85 afişări

A facut doi ani de scoala in Romania, inainte de 1989, cand l-a urmat pe tatal sau, aflat in misiune la Bucuresti

Mark Taplin, fost insarcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti (2005 - 2008), este, conform unor surse diplomatice, nu doar autorul formal al unora dintre telegramele secrete expediate la Washington, ci si autorul moral al telegramelor semnate de fostul ambasador, Nicholas Taubman. Oficial, este autorul telegramei cu topul oligarhilor romani si al celei in care relateaza concluziile intrevederii cu Viorel Hrebenciuc, "eminenta cenusie" a PSD, care se opunea, pe tacute, suspendarii presedintelui Basescu. Diplomat de cariera din 1980, Mark Taplin a calcat pe urmele tatalui sau. Conform surselor diplomatice, Taplin senior a fost un diplomat cu rang inferior, activand ani buni inclusiv la Ambasada SUA din Bucuresti in anii 60. Atunci, Taplin jr. era un pusti care a facut cativa ani de scoala in Romania, ceea ce explica bunele sale cunostinte de limba romana.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wikileaks,
basescu,
dosare,
mark taplin,
secrete,
sua
/actualitate/romania-in-wikileaks-cine-este-mark-taplin-adevaratul-autor-al-telegramelor-si-confesorul-politicienilor-8106618
8106618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.