Romania, in topul tarilor europene cu cele mai scazute preturi la rechizite

Postat la 30 august 2010 57 afişări

Parintii englezi vor plati anul acesta cel mai mult pentru rechizitele copiilor, urmati de nemti si francezi.

Un studiu realizat recent de catre Twenga a comparat costurile rechizitelor in noul an scolar, in Franta, Germania si Anglia. Astfel, Marea Britanie se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste pretul rechizitelor pentru noul an scolar. Parintii englezi vor scoate in aceasta toamna peste 200 de euro din buzunar pentru a-si trimite copiii pregatiti la scoala. Pe locul al doilea, se situeaza Germania, unde bugetul de rechizite va fi de aproximativ 160 de euro, iar Franta este tara cu cea mai mica suma cheltuita pentru rechizitele de inceput de an - 120 de euro, adica aproximativ 500 de lei.

Estimarea cosului mediu de rechizite pentru inceput de an a fost facuta pe baza preturilor din magazinele Billa, unde valoarea ajunge la 400-500 de lei. "Sunt incluse in aceasta suma toate produsele de care poate avea nevoie un elev la inceput de an scolar, incluzand acuarele sau creioane colorate", spune Filip Cristescu, COO la BILLA Romania.

Studiul a luat in considerare un cos de 16 produse standard necesare inceputului de scoala si a analizat preturile a peste 180.000 de produse, vandute atat online, cat si in magazinele din cele trei tari incluse in studiu. Lista produselor considerate de cei de la Twenga a fi cele mai importante pentru inceputul anului scolar include: stilouri, pixuri, creioane, radiere, caiete A4, penare, ghiozdane, rigle, seturi de geometrie sau de lucru manual.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romania,
preturi,
rechizite
/actualitate/romania-in-topul-tarilor-europene-cu-cele-mai-scazute-preturi-la-rechizite-7057819
7057819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.