România îl recunoaşte pe Juan Guaidó ca preşedinte interimar al Venezuelei

Postat la 08 februarie 2019 50 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoaşterea lui Juan Guaidó în calitatea de preşedinte interimar al Venezuelei, anunţă Administraţia Prezidenţială.

România îl recunoaşte pe Juan Guaidó ca preşedinte interimar al Venezuelei

"Decizia Preşedintelui României a fost luată în urma analizării atente a situaţiei, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic şi juridic, şi în contextul în care majoritatea statelor membre UE şi o serie de aliaţi şi parteneri importanţi ai ţării noastre din spaţiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Preşedintelui interimar Juan Guaidó", transmite Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată precizează că Iohannis "consideră că, îndeosebi în contextul în care ţara noastră exercită Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi ţinând cont de dinamica crescută a evoluţiilor internaţionale, România trebuie să aibă în dosarele de politică externă reacţii rapide, bine fundamentate şi ferme, în acord cu priorităţile majore de politică externă pe care le-a urmărit consecvent pe termen lung".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.