Romania are mai multi bodyguarzi decat politisti – studiu european

Postat la 14 decembrie 2010 124 afişări

Bodyguarzii privati ii depasesc numeric in Romania pe politistii platiti de stat, proportia celor doua categorii la 10.000 de locuitori fiind de 49,84, respectiv 25,62, reiese dintr-o statistica a CoESS, organizatia de lobby de la Bruxelles a companiilor de securitate privata din Europa.

Romania se situeaza, din acest punct de vedere, pe locul al doilea in UE, dupa Ungaria, care are 104,97 bodyguarzi la mia de locuitori, fata de 39,94 politisti. Pe urmatoarele locuri dupa Romania sunt Irlanda, Polonia, Finlanda, Luxemburg, Bulgaria, Cehia si Slovenia.

Cea mai redusa pondere a garzilor private de corp se inregistreaza in Italia, Spania, Malta, Danemarca, Belgia si Lituania.

Tarile UE cele mai populate tind sa aiba cele mai mari efective de garzi private de corp, cu 170.000 de oameni in Germania, 165.000 in Polonia, 160.000 in Franta, 120.000 in Marea Britanie. In Romania, conform studiului CoESS (Confederatia Europeana a Serviciilor de Securitate Privata), citat de EUObserver, sunt 107.000 de bodyguarzi, iar in Ungaria 105.121. In afara UE, cele mai numeroase corpuri de garzi private din Europa le are Turcia, cu un efectiv total de 257.192 angajati.

"Cele mai noi membre ale UE sunt mai inclinate spre piata libera decat 'vechea Europa', cu exceptia Luxemburgului si a Irlandei", conchide studiul CoESS, care precizeaza ca in statele est-europene intrate in UE dupa 2000, nu numai companiile si persoanele fizice apeleaza la bodyguarzi, ci si autoritatile publice, "intr-o proportie tot mai mare".

Organizatia de lobby militeaza pentru recunoasterea universala a calificarii profesionale a garzilor de corp in Europa, spre a-i sustine pe practicantii acestei meserii sa-si gaseasca mai usor de lucru inclusiv in alte tari decat cele de origine.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-are-mai-multi-bodyguarzi-decat-politisti-studiu-european-7815379
7815379
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.