Romania a obtinut locul I la olimpiada internationala de astronomie si astrofizica

Postat la 10 septembrie 2011 28 afişări

In perioada 25 august – 3 septembrie 2011, in Polonia, a avut loc Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, la care echipa Romaniei a castigat locul I.

La editia de anul acesta a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, au participat 30 de echipe din 27 de tari.

Fiecare echipa a fost formata din cinci elevi de liceu si doi lideri si eventual observatori care nu au drept de opinie in sedintele de bord ale Olimpiadei, iar unele tari precum Polonia, China si Iran au avut dreptul de a participa cu doua echipe in concurs, deoarece au fost organizatori ai Olimpiadei in anii trecuti.

Cea mai importanta proba de la aceasta olimpiada este proba pe echipe la care Romania a obtinut locul I in lume invingand echipa Iranului (loc II), echipa Indiei (loc III) si celelate tari participante.

Fiecare elev a primit cate o medalie de aur. Lotul Romaniei este format din urmatorii elevi:

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
olimpiada,
astrofizica,
astronomie
/actualitate/romania-a-obtinut-locul-i-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-si-astrofizica-8725552
8725552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.