România a înregistat în martie a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din UE

Postat la 14 mai 2014 33 afişări

România a înregistrat în martie, raportat la aceeaşi lună a anului trecut, a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană (UE), de 9,6%, fiind devansată doar de Luxemburg, potrivit Eurostat, biroul de statistică al UE.

România a înregistat în martie a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din UE

 La nivelul UE, producţia industrială ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare a avansat anual cu 0,5% în martie.

Luxemburg şi România au fost urmate de Ungaria, cu 8,1%, şi Cehia, cu 7,2%. Belgia, Cipru şi Austria nu au furnizat date, iar dintre cele 25 de ţări membre rămase, 14 au consemnat creştere, iar 11 scădere a producţiei industriale faţă de luna martie a anului trecut, se arată într-un comunicat al Eurostat.

În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 0,1%.

Raportat la luna februarie, producţia industrială ajustată sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare a scăzut cu 0,2% în UE şi cu 0,3% în zona euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-inregistat-in-martie-a-doua-cea-mai-rapida-crestere-a-productiei-industriale-din-ue-12625901
12625901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.