România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” din Google Maps

Postat la 17 iunie 2020 363 afişări

România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” din Google Maps

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

Conform CNCD, decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

„Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, transmite CNCD.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
catedrala,
amenda

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.