Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC cu 5,3 miliarde de dolari către grupul condus de copropietarul LA Dodgers, Todd Boehly, şi firma de investiţii Clearlake

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 01 iunie 2022 121 afişări

Roman Abramovici a finalizat vânzarea de 5,3 miliarde de dolari a clubului de fotbal Chelsea la aproape trei luni după ce oligarhul rus a fost lovit de sancţiunile occidentale, scrie Insider.

Clubul a declarat luni că gruparea condusă de coproprietarul LA Dodgers, Todd Boehly, şi compania de investiţii Clearlake Capital Group, a preluat conducerea echipei de fotbal din Premier League.

Clearlake şi Boehly vor avea controlul şi conducerea comună a clubului, a spus Chelsea FC.

Abramovici a anunţat că va vinde Chelsea FC pe 2 martie, după 19 ani de proprietate. Opt zile mai târziu, el a fost sancţionat de Regatul Unit pentru legăturile sale strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Într-o declaraţie separată oferită luni, consiliul de administraţie al clubului Chelsea FC a subliniat că sancţiunile impuse lui Abramovici „au prezentat provocări unice şi neprevăzute” pentru vânzare.

„O astfel de tranzacţie ar dura în mod normal între nouă luni şi un an pentru a fi finalizată. Noi am încheiat-o în mai puţin de trei luni”, a declarat consiliul clubului.

Abramovici a dorit ca noul proprietar să fie un „bun administrator” al echipei Chelsea FC şi a cerut ca toate veniturile din vânzare să meargă către organizaţii de caritate, a adăugat consiliul.

Guvernul Marii Britanii a aprobat săptămâna trecută vânzarea clublui Chelsea FC către gruparea condusă de Boehly, spunând că Abramovici nu va beneficia de încasări şi că banii vor fi folosiţi pentru cauze umanitare în Ucraina.

Vânzarea a fost evaluată la 4,25 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), a raportat anterior echipa.

Secretarul de stat al Marii Britanii, Nadine Dorries, a scris luni pe Twitter că sancţionarea lui Abramovici este „corectă şi necesară”, dar a creat o „incertitudine profundă” pentru Chelsea FC. Ea a mai spus că încasările din vânzare vor fi „îngheţate” şi vor putea fi folosite doar cu aprobarea guvernului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.