Roger Federer anunţă că se retrage din activitate după Laver Cup

Autor: Rafael Hekman Postat la 15 septembrie 2022 42 afişări

Roger Federer a luat decizia de a se retrage din tenisul competiţional la vârsta de 41 de ani. Acesta şi-a anunţat hotărârea joi după-amiază, precizând că ultima competiţie la care va participa va fi Laver Cup, eveniment care va avea loc săptămâna viitoare la Londra.

Roger Federer anunţă că se retrage din activitate după Laver Cup

Îndoielile se instalaseră în jurul viitorului lui Federer din cauza recentelor eşecuri în recuperarea sa după o intervenţie chirurgicală, care au pus sub semnul întrebării participarea sa alături de Big Four la Laver Cup, precum şi la Swiss Indoors de la Basel.

Federer a anunţat că nu va participa la turneul elveţian, optând pentru a-şi lua adio alături de Andy Murray, Rafael Nadal şi Novak Djokovic - cei mai mari rivali ai săi.

Legendarul campion, câştigător a 20 de Grand Slam a scris o scrisoare către „familia sa de tenis şi nu numai", în mediile sociale.

„Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului. Prietenii mei, concurenţii mei şi, mai presus de toate, fanii care dau viaţă acestui sport. Astăzi vreau să împărtăşesc câteva veşti cu voi toţi", a scris Federer.

„După cum mulţi dintre voi ştiţi, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub forma unor accidentări şi operaţii. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă deplină. Dar cunosc, de asemenea, capacităţile şi limitele corpului meu, iar mesajul acestuia pentru mine în ultima vreme a fost clar.

"Am 41 de ani, am jucat peste 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aş fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este momentul să pun capăt carierei mele competiţionale."

"Laver Cup de săptămâna viitoare, de la Londra, va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu în Grand Slam-uri sau în circuit."

Şase Australian Open, un singur French Open, de opt ori campion la Wimbledon şi de cinci ori la US Open.

Un adevărat mare jucător al zilelor noastre se retrage din activitate, iar ultimul s-a prezenţă în arene, în semn de rămas bun, va avea loc săptămâna viitoare, alături de cei mai mari rivali ai săi, din întreaga carieră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
roger federer,
retragere,
laver cup

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.