Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane zero, se pregăteşte de listare. Compania este evaluată în prezent la 11,7 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 18 noiembrie 2020 40 afişări

Robinhood, platforma de tranzacţionare cu comisioane zero, se pregăteşte de listare. Compania este evaluată în prezent la 11,7 miliarde de dolari

Robinhood Markets, o platformă de tranzacţionare care a devenit extrem de populară în rândul tinerilor, a început procedurile de listare la bursă, termenul fiind stabilit pentru primul trimestru din 2021, conform Bloomberg.

Compania a trecut printr-o rundă de finanţare de circa 460 de milioane de dolari şi a ajuns la o evaluare de 11,7 miliarde de dolari. Printre investitori se găsesc nume precum Sequoia, DST Global şi Index Ventures.

Debutul pe bursă vine după ce a aplicaţia înregistrat o creştere semnificativă a numărului de utilizatori în prima perioadă de carantină de anul acesta. Totodată, platforma a continuat să atragă generaţiile Millennial (persoanele născute între 1980 şi 1996) şi Gen-Z (1996-2010). Până acum, compania cu sediul în Silicon Valley numără 13 milioane de utilizatori.

Fondată în 2013 de doi absolvenţi ai Universităţii Stanford, Robinhood susţine procesele de „democratizare a finanţelor”, întrucât aplicaţia nu percepe comision pentru tranzacţiile pe care le efectuează clienţii.

Nefiind nevoie de o sumă minimă, Robinhood a atras de la bun început generaţiile tinere, care tind să investească sume mai mici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
robinhood,
platforma,
tranzactionare,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.