Robert Negoiţă: Desfiinţarea Planurilor Urbanistice Zonale va produce haos în Capitală

Autor: Andreea Tobias Postat la 25 februarie 2021 66 afişări

Desfiinţarea Planurilor Urbanistice Zonale va produce haos în Capitală, spune primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Robert Negoiţă: Desfiinţarea Planurilor Urbanistice Zonale va produce haos în Capitală

Robert Negoiţă i-a dat replica primarului general, Nicuşor Dan, la RFI, după ce acesta a propus suspendarea PUZ-urilor de la sectoare timp de doi ani, pentru a opri construcţiile de pe spaţiile verzi.

Robert Negoiţă explică de ce se opune suspendării PUZ-urilor: „Faptul că noi avem această discuţie şi că o astfel de iniţiativă a fost promovată în Consiliu, fără să avem o discuţie, fără să existe o dezbatere, fără să existe o analiză, asta mi se pare inacceptabil. Noi ne-am văzut joia cealaltă, dacă nu mă înşel, deci acum două săptămâni, la Primăria Generală, primarii de Sector cu primarul general şi nu ne-a spus nimic despre un astfel de demers. Deci astfel de iniţiative de o astfel de mare însemnătate trebuiesc comunicate, trebuiesc dezbătute".

Primarul Sectorului 3 spune că „nu trebuie să desfiinţăm PUZ-ul, pentru că ne ducem într-un haos. Consider că treaba primarului general în primul rând este să ne furnizeze un PUZ. Noi la Sectorul 3 am iniţiat un PUZ de reglementare, disperaţi de faptul că nu avem nici un document urbanistic valabil. PUG-ul actual este expirat de mult timp şi nu mai există nici o posibilitate legală de a fi prelungit".

Propunerea primarului general urmează să fie votată vineri de Consiliul General.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
robert negoiţă,
puz,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.