RMGC va împrumuta 700 mil. dolari pentru investiţia de la Roşia Montană, de la un consorţiu de bănci

Postat la 08 septembrie 2011 8 afişări

Roşia Montană Gold Corproration (RMGC) va împrumuta 700 milioane de dolari, reprezentând două treimi din valoarea investiţiei în exploatarea aurului şi argintului la Roşia Monată, de la un consorţiu internaţional de bănci condus de Royal Bank of Canada.

"Aproximativ două treimi din valoarea investiţiei, adică echivalentul a 700 milioane de dolari, vor fi împrumutaţi de la un consorţiu internaţional de bănci condus de Royal Bank of Canada", a declarat pentru MEDIAFAX directorul tehnic al RMGC, Cecilia Szentesy.

Ea a afirmat joi, într-o conferinţă, că "dacă lucrurile decurg conform planului, primul lingou de aur va fi turnat la Roşia Montană în 2014".

RMGC este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Roşia Montană,
consorţiu,
bănci,
RMGC
/actualitate/rmgc-va-imprumuta-700-mil-dolari-pentru-investitia-de-la-rosia-montana-de-la-un-consortiu-de-banci-8713933
8713933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.