Rezistenţa cu trotinete: singaporezii învaţă cum să scape de poliţie când merg pe două roţi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 ianuarie 2020 106 afişări

Interzicerea recentă a accesului trotinetelor electrice pe trotuare şi impunerea regulii ca acestea să circule numai pe pistele amenajate pentru biciclişti i-a nemulţumit pe mulţi utilizatori din Singapore, care s-au organizat în încercarea de a evita restricţiile, scrie Wall Street Journal.

Rezistenţa cu trotinete: singaporezii învaţă cum să scape de poliţie când merg pe două roţi

Dacă unii au trecut la trotinete simple, care încă au voie pe trotuar, alţii au constituit grupuri ai căror membri se anunţă de locurile unde stă poliţia la pândă, oferindu-şi sugestii de trasee alternative şi de modalităţi de a scăpa neprinşi. Aceştia susţin că nu doresc să renunţe la deplasarea cu trotinetele electrice şi speră chiar să convingă guvernul să se răzgândească în privinţa interdicţiei. A existat chiar şi un caz în care un nemulţumit a fost filmat mergând cu trotineta electrică pe o copertină de protecţie deasupra unei porţiuni de trotuar, fiind ulterior arestat. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.