Revoluţie în televiziune! Ce vor fi obligate posturile TV să facă zilnic

Postat la 20 septembrie 2016 857 afişări

Revoluţie în televiziune! Ce vor fi obligate posturile TV să facă zilnic

Senatul a adoptat luni un proiect de lege prin care televiziunile naţionale sunt obligate să aibă în principalele emisiuni de ştiri cel puţin un minut cu informaţii ştiinţifice şi tehnologice.

 "Furnizorii de servicii media audiovizuale cu acoperire naţională vor include zilnic, în principala emisiune de ştiri informaţii ştiinţifice şi tehnologice pe durata a cel puţin un minut, cu excepţia zilelor în care evenimente de larg interes public ori transmisiunile în direct împiedică difuzarea respectivului jurnal de ştiri", potrivit proiectului.

Informaţiile transmise trebuie să nu contravină standardelor ştiinţifice general acceptate de comunitatea ştiinţifică internaţională.

De asemenea, proiectul adoptat cu 112 voturi "pentru" şi o abţinere, prevede că televiziunile care nu au jurnale de ştiri fac excepţie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.