Capitala se confruntă cu probleme de calitate a aerului. Autorităţile pregătesc măsuri

Postat la 19 septembrie 2016 109 afişări

Capitala se confruntă cu probleme de calitate a aerului. Autorităţile pregătesc măsuri

Capitala se confruntă în continuare cu probleme legate de calitatea aerului, la Primăria Generale înregistrându-se, din iulie până în prezent, peste 150 de sesizări privind mirosul care persistă în cartierele Bucureştii Noi, Pajura, Militari, Giuleşti Sârbi şi în localităţile Chitila şi Chitila.

Peste 150 de sesizări au fost înregistrate pe adresa Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din luna iulie până în prezent privind mirosul provenit de la gropile de gunoi din zona de Nord a Capitalei. Garda de Mediu a efectuat controale la gropile de gunoi Iridex şi Giuleşti Sârbi, dar şi la incineratorul de deşeuri periculoase. În cazul Iridex s-au luat măsuri reparatorii care au un termen de 60 de zile, nerespectarea acestora putând duce la suspendarea activităţii pe şase luni şi chiar la retragerea autorizaţiei de mediu, iar la groapa de gunoi Giuleşti Sârbi a fost sancţionat atât operatorul, cât şi operatorii transportatori, se arată într-un comunicat de presă emis de PMB.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declat că, pentru o mai bună monitorizare a problemei, urmează să fie încheiat un protocol între Garda de Mediu, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti şi poliţiile locale de sector şi din comunele Chiajna şi Chitila.

Astfel, vor fi stabilite „puncte fixe de control prin care să se asigure monitorizarea permanentă a activităţii din zonă cu echipe de specialişti, dar şi cu montarea unor camere video”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte construirea unui incinerator de deşeuri, Gabriela Firea a spus că este vorba, de fapt, despre o instalaţie de tratare termică şi valorificare energetică a deşeurilor municipale. Instalaţia va neutraliza între 300.000 – 350.000 de tone de deşeuri pe an şi va produce peste 120.000 MWh/an de energie electrică şi 335.000 MWh/an de energie termică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.