Apple uimeşte din nou. O veste neaşteptată pentru investitorii care renunţaseră la speranţe

Postat la 19 septembrie 2016 285 afişări

Apple uimeşte din nou. O veste neaşteptată pentru investitorii care renunţaseră la speranţe

Apple a început să piardă din credibilitate şi din sentimentele investitorilor când a întrerupt seria de 13 ani consecutivi de creştere a vânzărilor, la începutul lui 2016. Însă asta nu a oprit ca acţiunile companiei să crească cu peste 11% în doar patru zile, scrie Ziarul Financiar

Creşterea puternică a acţiunilor Apple din trimestrul trei este o veste neaşteptată pentru investitorii care renunţaseră la speranţe pentru acţiunile companiei, scrie Bloomberg.

Acţiunile producătorului de iPhone au urcat cu 21% trimestrul acesta, ridicând şi indicele S&P 500. În acelaşi timp, numărul de deţinători instituţionali a scăzut cu 1,3%, la 3.847 de acţionari din luna iuni, în condiţiile în care 295 de dfirme şi-au lichidat poziţiile în companie.

Câştigul Apple a fost de nouă ori media din indicele S&P 500, în condiţiile în care Tim Cook, CEO Apple, a liniştit îngrijorările legate de creşterea companiei odată cu planurile de producţie.

”Managerii de fonduri din jurul lumii se simt vinovaţi că au fost prea conservatori. Lipsa de inovaţie la Apple a fost ceea ce i-a ţinut departe”, a spus Jeffery Sica, care supraveghează din calitate de preşedinte al Circle Squared Alternative Investment fonduri de 1,5 miliarde de dolari.

Odată cu lansarea noului iPhone 7 şi cu popularitatea de care s-a bucurat, acţiunile gigantului american au început să revină, în condiţiile în care investitorii au reînceput să vadă potenţialul companiei.  Mai multe modele de iPhone 7 şi 7 plus au fost deja epuizate, la numai câteva zile de la lansare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.