Viitorul în asigurările auto este reprezentat de „spionul din maşină“ care îţi poate reduce substanţial preţul

Postat la 10 aprilie 2018 129 afişări

Telematics, tehnologia de moni­torizare a autovehiculelor, va fi elementul definitoriu în jurul căruia vor fi croite asigurările auto (Casco şi RCA) în viitorul nu foarte îndepărtat al pieţei locale de asigurări, au spus reprezentanţii industriei într-o confe­rinţă organizată de Biroul Asigură­torilor Auto (BAAR) şi Institutul de Studii Financiare (IFS).

Viitorul în asigurările auto este reprezentat de „spionul din maşină“ care îţi poate reduce substanţial preţul

„Spionul din maşină“, aşa cum poate fi numit sistemul telematics, poate aduce şoferilor o reducere substanţială a primei plătite pentru poliţa RCA sau Casco dacă comporta­mentul lor în trafic este unul prudent.

În prezent sunt puţini asigurători în piaţă care iau în calcul sistemele telematics în stabilirea primelor de asigurare auto, printre ei numărându-se Groupama şi Omniasig.

Groupama a introdus în luna iulie a anului trecut o clauză numită „autocontrol“ care poate fi ataşată poliţelor Casco de peste 800 de euro pe an, plătiţi în 4 rate. Această clauză poate aduce o reducere de până la 40%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.