Revoluţia de pe piaţa muncii continuă. O companie gigant, cu 60.000 de angajaţi, a decis să îi lase pe majoritatea să lucreze de acasă până la sfârşitul anului

Autor: Andra Stroe Postat la 20 mai 2020 8562 afişări

Revoluţia de pe piaţa muncii continuă. O companie gigant, cu 60.000 de angajaţi, a decis să îi lase pe majoritatea să lucreze de acasă până la sfârşitul anului

Steve Squeri, CEO al gigantului American Express, a anunţat într-un mesaj video adresat angajaţilor că majoritatea dintre aceştia vor continua să lucreze de la distanţă până la sfârşitul acestui an, scriu cei de la fool.com.

Deşi compania doreşte să aducă înapoi, la birou, întreaga echipă, odată ce pandemia de coronavirus va da semne de regres, nu are încă o dată clară pentru acest lucru, iar reprezentanţii businessului cred că procesul va dura câteva luni în mare parte dintre locaţii. „Întoarcerea la birou nu se va întâmpla dintr-o dată", a spus Squeri în videoclip. „Vom deschide progresiv clădirile, etaj cu etaj şi coleg cu coleg, deoarece fiecare locaţie şi fiecare etaj al unei clădiri sunt diferite”.

Ca şi alte companii din sectorul financiar, American Express este o afacere extinsă, cu aproximativ 64.500 de angajaţi la nivel global. Sediul central se află în New York, care a fost grav afectat de coronavirus.

Pe măsură ce compania începe să-şi readucă oamenii la birou, va lua o serie de măsuri pentru a  proteja sănătatea acestora. Squeri a spus că măştile de faţă vor fi obligatorii la intrarea şi deplasarea în jurul clădirilor, iar distanţarea socială va fi practicată în modul în care angajaţii sunt aranjaţi la birourile lor. Alte reguli includ interdicţia întâlnirilor în sălile de conferinţe ale companiei şi o politică fără vizitatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
american,
birou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.