Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: Timpii de aşteptare la graniţă pot ajunge la şase ore

Autor: Otilia Serescu Postat la 20 mai 2020 874 afişări

Atenţionare de călătorie pentru Bulgaria: Timpii de aşteptare la graniţă pot ajunge la şase ore

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze teritoriul Bulgariei că, din cauza numărului mare de cereri pentru tranzit transmise de misiunile diplomatice, durata de procesare a acestora de către autorităţile bulgare a crescut pânâ la şase ore.

Tranzitarea teritoriului Bulgariei este permisă doar pentru întoarcerea în statul de reşedinţă şi numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria, transmite MAE.

Conform reglementărilor în vigoare, cetăţenii români pentru care se permite tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria trebuie să informeze în prealabil Ambasada României la Sofia, care, cu sprijinul Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, obţine acordul Ministerului bulgar al Afacerilor Interne cu privire la punctele de trecere a frontierei pentru intrare, respectiv ieşire pentru trecerea în regim de tranzit.

„Având în vedere numărul foarte mare de solicitări de aprobare a intrării/tranzitului pe teritoriul Republicii Bulgaria, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria în scopul întoarcerii în statul de reşedinţă să informeze Ambasada României la Sofia cu minimum 48 de ore înainte de data sosirii în Bulgaria, pentru a putea efectua demersurile necesare pe lângă autorităţile bulgare cu privire la traseul de tranzit”, arată oficialii MAE, într-un comunicat de presă.

Astfel, cetăţenii români sunt rugaţi să transmită o solicitare pe adresa de e-mail a Secţiei Consulare a Ambasadei României la Sofia: sofia.consul@mae.ro. Solicitarea transmisă trebuie să conţină următoarele informaţii:

1) numele şi prenumele persoanelor;

2) numărul paşaportului / seria şi numărul cărţii de identitate;

3) data intrării pe teritoriul Bulgariei (data şi ora zborului, dacă este cazul);

4) traseul tranzitului (punctul de intrare, respectiv punctul de ieşire în/din Bulgaria);

5) dacă este disponibil, numărul de înmatriculare al mijlocului de transport care asigură deplasarea pe teritoriul Bulgariei.

MAE menţionează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro/, http://www.meteoalarm.eu/, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ,,Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atenţionare,
bulgaria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.