Revoltă în Kazahstan. Protestatarii au dărâmat statuia fostului preşedinte Nazerbayev

Autor: Daniel Contescu Postat la 08 ianuarie 2022 64 afişări

În oraşul Taldykorgan, manifestanţii au doborât statuia fostului lider al ţării, neţinând cont de ordinul dat de actual preşedinte, care a cerut militarilor să tragă fără avertisment în oameni.

Revoltă în Kazahstan. Protestatarii au dărâmat statuia fostului preşedinte Nazerbayev

În Kazahstan, protestele izbucnite pe 5 ianuarie au fost întâmpinate de represiunea dură a actualului preşedinte, Tokaev, care a declarat că a ordonat armatei sale „să tragă pentru a ucide fără avertisment” manifestanţii.

În timpul revoltei din ultimele zile, unii manifestanţi, în oraşul Taldykorgan, au reuşit să folosească un camion al armatei.

În timpul protestului, manifestanţii au dărâmat statuia fostului preşedinte kazah, Nazerbayev în semn de revoltă împotriva regimului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revoltă,
kazahstan,
statuie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.