Revista presei economice din Romania

Postat la 24 decembrie 2010 15 afişări

Agentiile de turism scot deja oferta pentru vara lui 2011; exporturile Romaniei sunt realizate aproape integral de catre companii cu capital strain; inca un tun la Hidroelectrica din care statul pierde, ArcelorMittal castiga; esenta OUG 50, nimicita la Camera Deputatilor.

Gandulconstata ca agentiile de turism au scos deja la vanzare biletele pentru vacanta de vara in strainatate, la preturi cu pana la 50% mai mici decat in mod normal, pentru destinatii ca Spania, Grecia, Bulgaria si Grecia, Egipt, Tunisia si Turcia. Salariatii din Romania ar putea avea parte anul viitor de salarii raportate la performante, urmand ca recompensele sa fie coordonate cu rezultatele reale, reiese dintr-un sondaj comandat de Regus, furnizor global de solutii pentru locul de munca.

PNL ataca la Curtea Constitutionala OUG 50 in forma adoptata de Camera Deputatilor, considerand caincalca atat Constitutia, cat si principii consacrate de jurisprudenta CEDO si a Curtii de Justitie a UE, informeaza Evenimentul Zilei, care citeaza si avocati ce sustin ca si actele aditionale aplicate abuziv de banci incalca legea fundamentala. In outleturi, targuri de Craciun, dar si in magazinele virtuale puteti gasi daruri pentru cei dragi, la preturi sub 50 de lei; ziarul ofera cateva idei.

"Inca un tun la Hidroelectrica: statul pierde, Mittal castiga", titreaza Adevarul, explicand ca Hidroelectrica va livra electricitate combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati in baza unui contract din care ar putea pierde peste 40 mil. euro. Rafinariile din UE, secerate de criza: in 2010, cinci rafinarii au fost inchise din cauza cererii reduse de carburanti, iar in Romania, Petrom asteapta cumparatori pentru Arpechim Pitesti, pe care o inchide daca nu reuseste sa o vanda pana in 2012.

Comertul exterior a fost vedeta economica a acestui an, insa exporturile Romaniei sunt realizate aproape integral de catre companii straine, remarca Romania Libera; insusi Mihai Ionescu, seful ANEIR, sustine ca "Romania este mai mult un atelier pentru companii straine care produc aici si exporta decat un exportator in sine". Noua senatori PDL si-au pus semnatura pe un proiect de lege care prevede taxarea suplimentara a profiturilor bancilor cu o cota de 2,5% si care a ajuns la Senat.

Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti, fondata in octombrie anul trecut printr-un parteneriat public-privat, promite proiecte ce vor transforma Capitala "intr-o destinatie turistica europeana comparabila cu Praga, Paris si alte mari capitale", desi oficialii asociatiei nu stiu nici macar cati vizitatori primeste Bucurestiul, scrie Ziarul Financiar. La vanatoare de promotii: fara eticheta rosie cu "minus %" oamenii par ca nu mai vor sa cumpere nimic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7843776
7843776
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.