Revista presei economice din Romania

Postat la 18 noiembrie 2010 12 afişări

Ministrul muncii promite cresteri de salarii in sanatate si educatie; noi operatori aerieni low-cost vizeaza piata romaneasca; ce a facut Arhiepiscopia Tomisului dupa ce a fost improprietarita cu ferma de la Nazarcea; participatiile la companiile energetice furnizeaza grosul averii statului.

Operatorul aerian low cost Pegasus, din Turcia, ar putea intra pe piata romaneasca in ianuarie, cand ar urma sa lanseze o cursa pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Istanbul, informeaza Gandul. Deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci au aprobat miercuri un amendament la OUG 50/2010, prin care bancile sunt obligate sa restructureze creditele persoanelor indatorate peste limita, la cererea clientilor, fara alte costuri suplimentare.

Personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, declara ministrul muncii, Ioan Botis, citat de Evenimentul Zilei, sustinand ca se vor inregistra cresteri salariale importante la anul, inclusiv in sanatate si educatie. In Romania, cel mai folosit mod de plata de la distanta (exceptand plata cu cardul) este cel prin SMS, spun specialistii din domeniul IT, desi suma maxima acceptata la o tranzactie prin SMS nu depaseste 10 euro.

Desi Arhiepiscopia Tomisului a primit de la Guvernul Nastase ferma de la Nazarcea, cu 350 de hectare de vita-de-vie si pomi fructiferi, promitand ca vor ridica mai multe asezaminte sociale, dupa 8 ani nu a ridicat nimic, ci doar a distrus, sustine Adevarul. Guvernul a promis FMI ca reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua si anul viitor, iar pentru a diminua deficitul bugetar la 3% din PIB in 2012, Executivul va restrange in continuare cheltuielile, inclusiv pentru salarii si prime.

Cum a ajuns Cornu sa aiba sala de sport de 4 milioane de euro: doua firme de partid, una PDL si cealalta PSD, au construit una dintre cele mai moderne sali de sport din Romania, cu 20% mai scumpa decat sora sa geamana, sala olimpica de la Izvorani, scrie Romania Libera. Din martie 2011, luna in care este programata aderarea tarii noastre la Schengen, avioanele cu destinatii spre statele din afara acestui spatiu vor mai putea decola doar de pe trei din cele 16 aeroporturi romanesti.

Potrivit calculelor facute de Ziarul Financiar alaturi de casa de investitii Capital Partners in cadrul Anuarului Top 100 al celor mai valoroase companii din Romania, bogatiile statului, prin actiunile pe care le are in cele 28 de companii, se ridica la 15 mld. euro, mai bine de 10 mld. euro fiind aduse exclusiv de domeniul energetic. Din pachetul de beneficii extrasalariale, bonurile de masa lipsesc doar in cazuri rare; iar raspandirea lor atat de larga a format o piata de peste un miliard de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7726141
7726141
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.