Revista presei economice din Romania

Postat la 16 noiembrie 2010 13 afişări

Softuri create in Balta Alba, vandute in San Francisco; romanii au cumparat frigidere si televizoare de 300 milioane euro in trei luni; autostrada Bechtel intra in pauza la anul, fiindca nu sunt bani; Mihai Rohan se retrage de la conducerea Carpatcement Holding.

Romanii au cumparat frigidere, televizoare si aparate foto de 300 milioane euro in trei luni, noteaza Gandul, mentionand ca suma este cu 10% mai mica decat anul trecut in aceeasi perioada, dar mai mare cu aproape 40 de milioane fata de al doilea trimestru din 2010. Taierea salariilor se reflecta si in diminuarea contributiilor la pensiile private obligatorii, care in octombrie au scazut cu 1,1%, potrivit datelor de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Evenimentul Zilei scrie despre softuri create in Balta Alba, vandute in San Francisco: un roman de 29 de ani a creat, din sufrageria sa din cartierul bucurestean sus-numit, un program de soft care are succes peste granite si ii aduce venituri constante de cateva mii de dolari pe luna. Cine vrea sa evadeze cateva zile in unul din orasele Europei, dar nu are prea multi bani disponibili poate sa opteze pentru un "city break" de cateva zile, cu cateva sute de euro.

Proprietarilor care decid in aceasta perioada sa-si vanda locuintele le va fi foarte greu sa recupereze banii investiti in lucrarile de amenajare, sustine Adevarul, estimand ca pierderile celor care aloca bani pentru modificarea designului interior inainte de vanzare pot ajunge la cateva mii de euro. Valoarea remiterilor de la romanii din strainatate a scazut cu 15% in primele noua luni ale anului, pana la 2,82 miliarde de euro, nivelul minim al ultimilor cinci ani.

Autostrada Bechtel intra in pauza, anunta Romania Libera: in 2011, Compania de Autostrazi nu va plati firmei Bechtel lucrari noi, banii pe care ii va primi de la stat urmand sa fie folositi pentru achitarea unor datorii vechi din 2009, an in care inlocuirea guvernului Boc III cu Boc IV a blocat alocatiile bugetare. Acelasi ziar publica un reportaj despre piata masinilor la mana a doua, in speta despre vanatorii de chilipiruri din targul auto de la Vitan, plus o lista cu sfaturi la cumpararea unei masini second-hand.

"Tatal" cimentului se retrage de la Carpatcement, conform Ziarului Financiar, care scrie ca Mihai Rohan, cel mai experimentat manager din industria cimentului, timp de zece ani director general al firmei Carpatcement Holding, va preda la sfarsitul anului conducerea executiva a companiei catre Florian Aldea. Aproximativ o mie de clienti ai Volksbank au cerut in instanta suspendarea temporara a platii ratelor la credite, cererile urmand sa fie analizate de instanta la sfarsitul acestei luni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7717835
7717835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.