Revista presei economice din Romania

Postat la 05 noiembrie 2010 17 afişări

Cine sunt "trancanitorii" acuzati de Mugur Isarescu ca pun paie pe focul inflatiei; ce averi au sindicalistii si politicienii; care sunt cele mai tranzactionate 100 de companii de pe RASDAQ.

ArcelorMittal Galati isi va ajusta productia si va functiona cu un singur furnal, iar toti cei 9.300 de muncitorii de la ArcelorMittal Galati sa fie trimisi in concedii fortate de cate 20 de zile in noiembrie, decembrie si ianuarie, informeaza Gandul. Piata farmaceutica a crescut spectaculos: in primele noua luni ale anului vanzarile de medicamente s-au majorat cu 24,2% fata de aceeasi perioada din 2009, pana la aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Cine sunt "trancanitorii" lui Isarescu lamureste Evenimentul Zilei: dupa ce guvernatorul BNR a cerut presei sa selecteze mai bine mesajele daca se doreste reducerea inflatiei, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului, a precizat ca ministrul agriculturii, Valeriu Tabara, a cazut in capcana si a anuntat scumpiri de 10%. Mexicul, Venezuela, Jamaica sau Kenya sunt noile destinatii intens promovate pentru vacanta de Revelion.

Cativa oameni de afaceri romani castiga zeci de mii de euro fabricand bere cu instalatii de capacitate redusa, scrie Adevarul; carnatii afumati si berea produsa in propriul restaurant sunt ingredientele cu care proprietarii de microberarii isi atrag clientii. Pretul petrolului a atins ieri nivelul maxim din ultimele sase luni, cotatiile pe piata futures pentru decembrie ajungand la 86,68 dolari pe baril.

"Ce averi au sindicalistii si politicienii" este subiectul Romaniei Libere: Socrii lui Mircea Geoana platesc cate 18.600 de euro taxe de scolarizare pentru copiii liderului PSD, ministrul Comunicatiilor a castigat 70.000 euro din vanzari de bunuri, iar liderii de sindicat declara venituri lunare de peste 10.000 lei. Noul Cod al Muncii va fi modificat si completat in perioada imediat urmatoare, iar in aceasta luna vor incepe negocierile cu sindicatele si patronatele pentru adoptarea lui.

Topul celor mai tranzactionate companii de pe RASDAQ: 100 de actiuni au facut 94% din rulajul pietei, calculeaza Ziarul Financiar, iar cel putin jumatate din cele 100 de companii care au avut in primele zece luni trazactii de peste 500.000 de lei s-ar putea califica la cota Bursei. Romania ocupa locul al doilea in lume dupa numarul de plati de taxe ce trebuie achitate anual de firme - 133, pe primul loc situandu-se Ucraina, cu 135 de plati de taxe.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7693386
7693386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.