Revista presei economice din Romania

Postat la 04 octombrie 2010 15 afişări

KazMunaiGaz vrea sa cumpere inapoi actiunile Rompetrol cedate statului roman; cum pot lua bani de la stat tinerii antreprenori; Dacia si-a triplat numarul de inmatriculari in Franta in primele noua luni; Mugur Isarescu dezaproba ideea unui nou acord cu FMI, atata vreme cat acesta ar presupune cresterea indatorarii.

Grupul Rompetrol intenţioneaza sa cumpere inapoi acţiunile la Petromidia pe care i le-a dat statului, in contul datoriei de 516 milioane euro, devenita scadenta la 30 septembrie, preţul pe care Rompetrol este dispus sa il plateasca depinzand de situaţia economica a Rompetrol, declara oficialii KazMunaiGaz, citati de Evenimentul Zilei. Acelasi ziar prezinta proiectul noului ministru al economiei, Ion Ariton - "Cumpara romaneste", in valoare de 5,2 milioane lei, din fonduri UE.

Strategia bancherilor, asa cum reiese din dobanzile practicate, este de a credita firmele si de a incetini si mai mult acordarea imprumuturilor catre persoanele fizice: bancile au redus in august dobanzile cerute firmelor pentru creditele nou acordate, insa au scumpit imprumuturile in lei date populatiei, remarca Gandul. Dacia si-a triplat numarul de inmatriculari in Franta in primele noua luni, ajungand la 81.500 de autovehicule, devenind lider in topul cresterii numarului de inmatriculari.

Cum pot lua bani de la stat tinerii antreprenori: Ordonanta de urgenta prin care intreprinzatorii debutanti cu varsta de pana la 35 de ani pot primi ajutor nerambursabil de la stat poate fi votata miercuri in Guvern, scrie Adevarul. Un producator auto italian vrea sa lanseze in Romania o masina electrica de 24.000 de euro - reprezentantii Tazzari Electric poarta discutii cu o firma romaneasca pentru introducerea pe piata a automobilului.

Romania Libera da sfaturi studentilor despre cum sa se pregateasca de cariera din facultate, de la participarea la traininguri din diverse domenii, workshop-uri, evenimente de networking si pana la absolvirea unei burse de tip Erasmus. Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, considera ca Romania are nevoie de un acord de tip "precautionary" cu Fondul Monetar International, dar nu de o noua intelegere de finantare.

"A deprecia sau a nu deprecia cursul, intrebarea strategica pentru economia romaneasca", dar si pentru Ziarul Financiar, care se intreaba cat ar costa o depreciere abrupta, in conditiile in care la nivel mondial creste miza pentru protectia economiilor si sprijinirea exporturilor prin deprecierea monedelor. Cotidianul publica un reportaj despre cum isi dezvolta Ioan Niculae afacerile in Zimnicea, orasul unde doar preotul este "independent", cu un business propriu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7443274
7443274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.