Revista presei economice din Romania

Postat la 13 septembrie 2010 9 afişări

ANAF pune sechestru pe instalatiile Rompetrol Rafinare; micii patroni isi muta sediile in blocuri, ca in anii '90; prima toamna cu chirii mici in Bucuresti; Videanu pariaza ca PDL taie cota unica de la anul; Dan Stratan, "milionarul din umbra al lui Vintu".

Goana dupa ieftin: proprietarii de mici afaceri fie restrang numarul de metri patrati inchiriati, fie se reintorc la bloc, la fel ca in anii '90, inclusiv pentru ca daca ar alege sa-si mentina sediul intr-o cladire de birouri, cheltuielile de intretinere ar fi mai mari decat intr-o vila, remarca Gandul. Noul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, vrea sa introduca amenda de 60 de euro pe fiecare hectar de teren lasat parloaga de proprietari.

Evenimentul Zilei face cronica primei toamne cu chirii mici, mentionand ca daca in ultimii doi ani, in septembrie chiriile cresteau chiar si cu peste 50%, anul acesta preturile au scazut cu 20% fata de inceputul verii, intrucat criza si oferta mare de pe piata i-au facut pe proprietari sa fie mai deschisi la negocieri. Samsarii de rable raman cu tichetele: peste 55.000 de cupoane inca nu au fost folosite la cumpararea de masini, desi in doua luni nu vor mai fi valabile.

"Milionarul din umbra al lui Vintu" este medicul iesean Dan Iulian Stratan, unul dintre baietii destepti care au stiut sa faca bani in tacere, dezvaluie Adevarul despre cel care, prin firma Romcapital Invest, a acordat consultanta principalelor companii care au castigat la CNADNR licitatiile pentru autostrazi. Romania anunta Comisia Europeana ca va extinde baza de impozitare si ca va rationaliza numarul de scoli, iar tinta de deficit bugetar creste la 7,3% din PIB.

"Relansarea economica inseamna o crestere de peste 2%, care sa incurajeze investitorii, de aceea trebuie luate decizii curajoase prin care sa se asigure ritmuri de crestere mai mari decat cele din Europa", declara Adriean Videanu pentru Romania Libera, convins ca din martie anul viitor cota unica ar putea fi redusa. Preturile la alimentele de baza vor creste treptat, varful urmand sa fie atins in noiembrie, sustin procesatorii din industria alimentara, citati de acelasi ziar.

ANAF a instituit sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare, precum si asupra participatiilor in filialele companiei, aceasta fiind ultima miscare pe care o fac autoritatile in ceea ce se anunta a fi unul dintre cele mai mari scandaluri ale anului, informeaza Ziarul Financiar. Scaderea contributiilor sociale cu 3% ar putea crea 100.000 de locuri de munca, estimeaza Liviu Voinea, sefulGrupului de Economie Aplicata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7209034
7209034
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.