Revista presei economice din Romania

Postat la 02 septembrie 2010 53 afişări

Taxele ascunse ale ofertelor de zbor low-cost, reducerea taxelor notariale pentru tranzactiile imobiliare, noile scumpiri anuntate pentru septembrie si conflictul dintre banci si clientii nemultumiti sunt subiecte din ziarele de joi.

BCR este prima institutie de credit care deschide un portal imobiliar propriu, anunta Gandul: ofertele vor fi cele de la agentiile si dezvoltatorii parteneri, asa incat cei care au intentia de a cumpara un imobil afisat sunt indrumati catre unitatea bancii arondata zonei deservite de respectiva agentie imobiliara. Reducerea activitatii de pe piata de capital si masurile de diminuare a taxelor si comisioanelor luate anul trecut au creat probleme cu plata salariilor la CNVM.

Despre taxele ascunse ale ofertelor de zbor low-cost scrie Evenimentul Zilei, aratand ca peste 20% din pretul final al unui bilet la un operator de curse aeriene low-cost este reprezentat de diferite taxe, percepute pentru serviciile oferite, cum sunt cele de bagaj. "Ghiozdanul cu griji deschide noul an scolar", este titlul altui articol, care prezinta o lista de preturi pentru rechizitele necesare elevilor, la magazinele din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Sibiu.

Alimentele de baza se scumpesc dupa bunul plac al producatorilor, scrie Adevarul, prezentand o lista a scumpirilor; nu numai alimentele se scumpesc insa, ci si calatoriile cu trenul si metroul, motivat de angajamentele fata de FMI. Desi economia a crescut in al doilea trimestru cu 0,3%, evolutia anuala din primele sase luni indica o comprimare de 1,5%: industria merge tot mai bine, insa consumul - care are cea mai mare pondere in formarea PIB - este in cadere libera.

Notarii reduc cu 10% taxele pentru tranzactiile imobiliare, de la 1 septembrie, insa reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca reducerea de 10% nu reflecta realitatea, in conditiile in care preturile la imobile au avut caderi care ajung si la 60%, potrivit Romaniei Libere. Medicii sunt recrutati in strainatate chiar de pe bancile facultatii: delegatii de francezi si nemti au venit la Constanta cu oferte de munca pentru doctori si pentru studentii la Medicina.

Statul continua sa faca legea in spitale, dar privatii domina clar piata clinicilor, conchide Ziarul Financiar: in Romania erau anul trecut 474 de spitale, cu 16 mai mult decat in 2008, in conditiile in care in sistemul de stat au fost deschise trei noi spitale, in timp ce privatii au bifat de patru ori mai multe inaugurari. Conflictul dintre banci si clienti se ascute: cateva sute de clienti ai Volksbank s-au reunit marti-seara pentru a demara un proces colectiv impotriva bancii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7084468
7084468
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.