Revista presei economice din Romania

Postat la 25 august 2010 5 afişări

Harababura la plata impozitelor pentru cei platiti pe drepturi de autor; creantele istorice ale lui Ceausescu trag in jos dividendele Fondului Proprietatea; RCS&RDS si UPC se lupta in cote de piata si in afara tarii; primaria din Timisoara va monitoriza santierele din oras cu camere video, ca sa impiedice tergiversarea lucrarilor.

Fabrica din Ghimbav este pe punctul de a pierde un contract Eurocopter de 500 milioane de euro, scrie Gandul, dupa ce Eurocopter, cel mai mare producator mondial de elicoptere, a decis sa anuleze modernizarea in Romania a 33 de elicoptere Puma apartinand armatei britanice, lucrarile urmand sa se faca in Anglia, la Oxford. Concurenta acerba la fondurile UE pe energie: firmele din domeniul energiei si gazelor au depus la Ministerul Economiei 52 de proiecte de finantare din fonduri europene in valoare totala de 771 milioane lei, suma de aproape sapte ori mai mare fata de bugetul alocat.

"Cum a incurcat Sebastian Vladescu un milion de oameni", titreaza Evenimentul Zilei, referindu-se la calvarul birocratic al contribuabililor care trebuie sa alerge cu bani si declaratii intre Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a fi la zi cu plata taxelor catre stat. Companiile romanesti din domeniul tehnologiilor energetice şi de mediu isi pot prezenta oferta in Japonia prin programul EU Gateway, in cadrul unei misiuni economice pentru care termenul de inscriere esre 17 septembrie.

RCS&RDS si UPC se lupta in cote de piata si in alte tari europene: RCS&RDS isi mentine suprematia in Slovacia pe segmentul televiziunii prin satelit si mizeaza pe transmisiunile sportive, iar UPC a castigat in Ungaria, pe cablu, scrie Adevarul. 2010, un an slab pe piata vinului: inghetul de la inceputul anului, grindina, inundatiile si canicula vor micsora productia de vin din acest an cu peste 15%, iar consumul de vin a scazut cu circa 10%, ceea ce i-a determinat pe producatori sa se orienteze catre export.

Primaria Timisoara intentioneaza sa instaleze de la 1 septembrie camere video pe toate santierele din oras unde se efectueaza lucrari pe bani publici, ca sa-i responsabilizeze pe muncitori si sa impiedice tergiversarea lucrarilor, informeaza Romania Libera. Acelasi ziar prezinta afacerea unui roman care a ajuns patron al unei fabrici din New York ce produce suveniruri dupa simboluri americane; in mod ironic, romanul e concurat acum de o firma din China care a intrat pe piata cu preturi mult mai mici.

Guvernul a reusit sa economiseasca numai 150 de milioane de euro din cheltuielile salariale ale bugetarilor in primele sase luni ale anului prin taierea de bonusuri si prime, prin eliminarea tichetelor de masa si de vacanta, precum si prin neplata orelor suplimentare, potrivit unui calcul al Ziarului Financiar. Creantele istorice ale lui Ceausescu fata de tari africane si din Orientul Mijlociu trag in jos dividendele Fondului Proprietatea, intrucat Finantele au majorat capitalul social al Fondului cu 3,24 miliarde de euro, contravaloarea creantelor recuperate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7040068
7040068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.